Home Malaysian football Faisal Abdul Halim berbahaya kepada Kuching City

Faisal Abdul Halim berbahaya kepada Kuching City

Penyerang Kuching City FC, Abu Kamara menyifatkan Faisal Abdul Halim antara pemain yang boleh menjadi duri dalam daging sekiranya tidak dikawal rapi dalam pertembungan menentang Selangor FC, malam ini.

Sudah tentu ia akan menjadi perlawanan sukar berdepan finalis Piala Malaysia 2022 itu menyaksikan skuad kendalian Irfan Bakti Abu Salim ini enggan tercicir mata dalam aksi kedua Liga Super di laman sendiri nanti.

Bagi Kamara, Faisal merupakan antara pemain yang cukup licik di atas padang sekali gus mampu menjadi ancaman kepada benteng Kuching City dan amat penting untuk mereka sentiasa mengawal rapi pergerakan setiap anak buah Tan Cheng Hoe itu.

“Saya boleh katakan Selangor merupakan antara kelab yang besar di Liga Malaysia dan saya pernah melihat cara mereka bermain sebelum ini.

“Tetapi, saya tetap merasakan Faisal antara pemain yang boleh bagi bahaya dekat kami dan perlu dikawal rapi malam esok sebab dia memang pemain yang lincah dan laju di atas padang.

“Bukan dia sahaja, pemain-pemain lain juga sama dan ramai antara mereka adalah pemain kebangsaan, jadi kita tidak boleh ambil mudah dan leka sepanjang perlawanan nanti.

“Yang penting, pemain-pemain di Kuching City juga berkualiti dan saya percaya kami mampu untuk mengekang sebarang halangan dalam memastikan tiga mata dapat diraih kali ini”, katanya.

Sudah tentu, aksi pembukaan tempoh hari menambahkan lagi keyakinan kepada penyerang dari Liberia ini apabila menjadi antara watak penting memberi kemenangan pertama pasukan menundukkan Kelantan FC 2-1 pada Sabtu lalu.

Dan dengan satu jaringan yang berjaya diraih tempoh hari menyaksikan Penjaring Terbanyak Liga Premier 2022 itu ingin terus bekerja keras dalam usaha memburu lebih banyak jaringan pada aksi-aksi akan datang.

“Sudah tentu rasa lega apabila berjaya mendapatkan gol pertama pada permulaan musim ini dan yang paling penting adalah gol itu dapat memberi kemenangan kepada kami.

“Saya semakin yakin dengan diri sendiri tetapi tidak mahu terlalu selesa dan akan berusaha untuk cuba lagi mendapatkan gol peribadi.

“Yang penting sekarang adalah sokongan daripada semua penyokong untuk hadir ke stadium malam ini apatah lagi mereka akan diberikan tiket percuma, jadi kami akan pamerkan aksi terbaik untuk mereka semua”, tambahnya

Previous articleKuching City ‘come-back’ untuk menang perlawanan sulung Liga Super
Next articleTiket Kuching City-Selangor laku keras, siaran langsung di TV2