1 JULAI – Bekas pemain kebangsaan Shebby Singh telah mempersoalkan pengurusan pasukan Sarawak FA dimana beliau menyifatkan mereka merupakan antara punca Sarawak FA kini di dalam keadaan terumbang-ambing.

Menurut Shebby, Sarawak FA merupakan pasukan yang kuat dan sering dilihat mempunyai pemain tempatan yang menonjol.

Sungguhpun demikian tambah Shebby, pemain-pemain yang menonjol tersebut akan diambil oleh pasukan-pasukan lain apabila pintu perpindahan dibuka, sekaligus menyaksikan Sarawak FA terus bergelut di Liga Malaysia, dan tidak konsisten.

Dalam pada itu, Shebby melahirkan harapan bahawa pihak pengurusan Sarawak FA akan membuat pertimbangan untuk memanjangkan khidmat pemain yang dilihat menonjol dan baik di Sarawak FA bagi memastikan Sarawak FA boleh lebih konsisten pada masa hadapan. – SarawakCrocs.com

110 COMMENTS

  1. Ada bena katanya cia..pmain tmptn srwk yg mnonjol harus diberi kontrak jngka pnjng spya prancangan pasukan xtrganggu tiap2 musim..andai kata ada pasukan lain yg mok pancing pemain local kita jd ada manfaatnya jwak dr segi keuntungan kewangan dlm masa yg sama pihak FAS boleh trus mncr & mngilap bakat2 baru mantapkn lg sistem pmbangunan prngkat akar umbi dlm negeri.
    Andai pihak FAS bijak mngurus karier sorg pmain yg dlm masa yg sama pasti pihak FAS mampu mnjana pndapatan utk mnbangunkn pasukan.
    Sebab pngurus sekarang mok kata boleh diharap pun xjwak..mmg mcm xboleh diharap jak.
    Harap2 ada yg sudi mbantu mnbangunkan team srwk 1hr lak.

  2. Apa yg shebbi cakap memang betul…..player saban tahun betukar…mcm mana nak serasi. Tengok time Alan vest jadi coach dari team underdog sampai jadi juara liga perdana.

  3. Ada bena juak d pdh nya….bila sarawak nk up alu bnyk mata2 Mok beli pemain Kita…apa gk dak FAS jual jawk lh duit masuk…nya xtauk dudi hr mcm nie keadaan pasukan sarawak….aku ngga bnyk pemain2 pandy2 Ada dlm pasukan sarawak….tp yalh tewk….

  4. Komen yg perlu difikirkan juak.. team sarawak dah bagus dolok. Bila byk player yg keluar, lamak masa utk sarawak build up team..
    Player sarawak makin konfiden dalam game tok. Mudah2an berterusan..

  5. Ada betul kata dia ni…FAS cari player muda sarawak lepas tu di ambil org…sarawak susah2 cri org lain ambik..

  6. apa d komen shebby ya nang betol..alu nk d cabar jd coach lah..komen nya nang bena..tgga dirikpun bh..cuba terimak komen positif org..sarawak tok lah team paling d takut dolok..tgga bmula zaman 2008,trus tidak mnentu d x konsisten sampey kinek..bla x cun siKit,rombak abis2 team,..sampey bila kdk ya..pandangan..jgn pangai k..

  7. Betol lh apa d katanya ya.. tgga jk contoh player berkaliber dolok spt Kamaludin Taha ya..baruk nk up dah di jusl ke manchester united..aummm..

  8. Zaman DU baru ramai Pmain local yg menonjol dlm kesebelasan utma… Kalau zaman AA cuma akan diberi pluang 10minit terakhir, itupun kalau comfim boleh menang.

  9. Betul3…p saya x tauk ginei modus operandi Sarawak FA bena2, ya x berani nak komen. Nya x nyambong servis player bagus yakah atau player bagus ya dikpun lari negeri offer bagus. Mun FA kita mampu dari segi kewangan, x akan nya x nahan player bagus dari dioffer negeri lain. Mun mala betuka2 player nang x bagus kedak mala molah team baru, nei nak jadi kuat. Bingong juak pakcik…maca komen kitak org penin juak palak pakcik…tauk benakah kitak org?
    Ada bena nya juak nok dipadah singh tok, mun player bagus dikekal semua sebagai pasukan untuk beberapa tahun insyaallah team makin kental. Untuk tahun pertama dan kedua ya kalah tecorot yang biasalah. Kedak nemiak juak belaja bejalan dolok bok berekot.

  10. setuju dgn Shebby… pemain terbaik harus diikat dgn kontrak jangkamasa panjang spt Eldstal dolok… Bukan kontrak Sethn jak

  11. Memang ada kebenaran. Sbb dari awal aku ada dengar nya mengulas. Memang ada betol. Bila kita ada permain yg menonjol. Kita tidak dapat pertahankan mereka… Mereka akhirnya dibeli pasukan yg lain dan aksi yg seterusnya kita tercari cari lagi dan menyebabkan kita tak konsisten. Sbb pasukan sentiasa baru.

  12. Mmg betul ulasan Shebby ya…lihatlh zaman Awg Mahyan & Alan Vest…pemain sama tp tempoh kontrak mereka panjang…so corak permainan & teamwork mereka berada di tahap terbaik…ya zaman kegemilangan Swak…tp sejak akhir2,Swak terumbang ambing…cubalh FAS peka dgn apa yg dihadapi Swak masakini…

  13. Sokong apa sheby katakan,,,menegur bukan beerti menjatuhkan atau menghina,,udah berapa tahun dah pasukan srawak dlm liga super masih kedudukan kritikal,,,pengurusan,,sikit2 nk tukar player lalu banyak utang kontrak pemain belum habis,,bazir,,,positive thinker…chill bro

  14. Bajet x ada sebenarnya.. tuka player x perlu nait gaji player.mun team lain offer gaji besar dari swk mng lari player

Comments are closed.