3 JULAI – Peminat pasukan Bujang Senang rata-rata bersetuju dengan ulasan pra-perlawanan Sheby Singh yang menyatakan bahawa Persatuan Bolasepak Sarawak (FAS) perlu mempertimbangkan cara untuk mengekalkan pemain-pemain yang didapati menonjol di dalam pasukan tersebut.

Ulasan Shebby yang dibuat ketika beliau diajukan persoalan berkenaan prestasi pasukan Sarawak FA sebelum sepak mula diantara pasukan Kelantan FA dan Sarawak FA Sabtu lalu.

Dalam ulasan itu, Shebby mengatakan bahawa punca pasukan Sarawak tidak konsisten selama ini adalah disebabkan kehilangan pemain yang menonjol saban tahun, dimana pasukan Sarawak FA dilihat pemain-pemain tersebut dipancing oleh pasukan luar apabila jendela perpindahan dibuka.

Komen Shebby tersebut mendapat sambutan positif di kalangan peminat pasukan Bujang Senang yang membanjiri media sosial sambil memberi contoh beberapa pemain yang telah ‘terlepas’ ke pasukan lain seperti S Chanturu, Joseph Kalang Tie dan Junior Eldstal.

Ada dia antara peminat turut meminta FAS memanjangkan kontrak pemain yang berkebolehan agar mereka boleh berbakti lebih lama untuk pasukan Sarawak FA. – SarawakCrocs.com

30 COMMENTS

  1. Rami jak yg nganok Shebby hari ya. Dlm posting page tok pun juak lh. Malaya lh, komen suka hati lh, sruh nya amik lesen coach lh, paling best bila ada komen nanyak apa crta TTeam nya dlok(mantak2 bukan TTeam you you,MyTeam ya). Hahahaha

    • Komen orang yang si berapa tauk hal cerita bol tok (org yang nganok ari ya), kita selalu abaikan jak… heheheh.. kena amik ‘seasoned reader and football folower empun komen, termasuk di twitter =)

  2. Mun tawaran bagus,tentulah sign team yang offer lebih bagus.Sik kan maok main dgn team tapi gaji sik nait,sedangkan quality dan skilled sama dgn pemain team lain gaji yg tinggi.Fitness pemain makin lama makin kurang.Rasalah dgn diri kita..mun company kita sik naikkan gaji,tentu kita cari company yg lebih bagus gaji.Kita pun makin tua,tentulah mahu duit simpan pakei jaminan masa tua.Pemain mun umur 35 tahun fitness dah kurang dah.

  3. Player yg bagus ikat kontrak lamak sikit. Atleast team lain maok players kita, swk fa boleh jual dpt duit. Selamak tok lepaskan player free agent jak. Berapa dah rugi? Player bagus lari, duit pun sik dpt.

  4. Duit nak pakai ikat pemain2 tu mana? Org2 saraeak yg berpangkat besar semuanya sibuk dgn politik je…..sibuk nak menang pilihanraya je.

  5. Betul kata2 shebby..fas sarawak..harus ingat kata2 shebby..pemain import mahupun tempatan yg berkualiti ..jgn lh jual dgn pasukan lain..harus dikekalkan..kecuali..pemain yg tidak ada kualiti utk membantu sarawak fa..’org untung kita rugi’ ada faham apa yg saya cakap fas sarawak..

Comments are closed.