Ketua jurulatih Sarawak, David Usop menegaskan bahawa pasukan Sarawak bertekad untuk menang malam ini biarpun berdepan dengan tugas berat menentang Pahang.  

Mengakui Pahang merupakan pasukan yang lebih baik berbanding musim lepas, David turut mahukan semua pemainnya menunjukkan komitment terbaik dan fokus sepanjang 90 minit masa permainan. 

Memetik laporan dari Borneo Post, pasukan Sarawak musim ini dilihat berdepan tugas sukar setelah kehilangan penyerang import, Mateo Roskam kerana tercedera pada sesi latihan sebelum menentang Kedah minggu lepas. 

Pemain pertahanan Sarawak, Ramesh Lai masih belum cergas sepenuhnya setelah pulih dari kecederaan, manakala Hairol Mohktar masih dalam tempoh penggantungan. 

Dalam pada itu, Sarawak dijangka menurunkan beberapa lagi pemain muda bagi mengekang asakan Pahang di tempat sendiri.

Perlawanan malam ini juga dijangka akan turut disaksikan pemain lagenda bolasepak Sarawak seperti Shamsurin Abdul Rahman, John Hunter, David Evans, Johnny Joseph, Ali Sapiee dan ramai lagi.

59 COMMENTS

  1. Sik apala…kalah sokong juak..
    Sik menang sokong juak…
    Sik gol….sokong juak…
    Apa jak hal…
    Sokong jak…
    Aku org Sarawak…
    Apa ada hal….
    Layaan…
    Uhaiii

  2. spa² yang dtg malam tok kat stadium ya mun ada niat mok nambah pahala,tolong rakam live match malam tok lok…mintak tolong namena tok mok ngga juak kat stadium….sian ngga sidak jauh² yg sikpat ngga ya….mintak jasa baik ktk org lah k…

  3. Mcm ney nak berik siaran lansung d tv…kalah di gelanggang dirik pun gik. Mun sukan dah dipolitikkan sik sampey ke sine team sarawak. Coba ktk org bukak mata mcm ney JDT berjaya. JDT antara pasukan paling berjaya di malaysia dan asia

Comments are closed.