Home Malaysian football Peluang baik untuk mula menang

Peluang baik untuk mula menang

Pasukan Bujang Senang diharapkan akan memenangi perlawanan Liga Super malam ini, dengan Presidennya Datu Posa Majais jelas berharapan demikian. 

Berbekalkan satu mata, Sarawak FA kini di zon penyingkiran dan mempunyai peluang yang cerah untuk memungut mata penuh di tempat lawan, yang kini dikhabarkan dilanda masalah dalaman yang semakin meruncing.

Tidak cukup dengan itu, Ketua Jurulatih Pulau Pinang Ashley Westwood juga tidak akan berada bersama pemainnya selepas beliau didapati bersalah mengeluarkan kata-kata kesat terhadap pengadil, sekaligus menyaksikan beliau digantung empat perlawanan. 

Pasukan Sarawak FA dalam pada itu juga dijangka akan masih tempang pada perlawanan ini selepas David Usop, ketua jurulatih Sarawak FA memberi bayangan bahawa Shreen Tambi bakal digandingkan dengan Mark Hartmann. 

Apapun, dengan Pulau Pinang turun tanpa perancang taktikal utamanya, dan Pulau Pinang sendiri kini di tangga terakhir Liga Super tanpa sebarang mata,  peluang di atas kertas sememangnya milik Sarawak FA. 

Persoalannya kini adalah,  adakah pasukan Bujang Senang boleh mempergunakannya sepenuhnya?

Previous articleLimbang ingin balas dendam
Next articleLimbang FA dan Serian FA sama kuat

19 COMMENTS

  1. Jgn ambil mudah oii. ..away game… sidaknya Mesti lebih bersemangat dgn menganggap Sarawak dpt di makan dgn barisan yg Kurang berkualiti berbanding mereka…jefri Firdaus chew…s kumahran…dan byk lagi player muda yg berbakat berbanding team Kita…

  2. Ikut Cara Pahang main last Saturday. Dpt bol kawasan defender terus lambung bol ke penalty box, ada strikers nunggu sia. Tuk sik, surut mansang surut mansang, bol lalu sik sampei ke box… goreng angus… main simple jak. Sorang jak nunggu dlm box, ancuuur main kedak ya boyak

  3. Siboh kompident gilak nak menang…jong2 kalah lagik teruk kelak…main tempat dirik pun sarawak boleh kalah…tok main ditempat org…apa2 pun kita berdoa ajak semoga sarawak menang dalam setiap perlawanan…jgn over kompident gilak….

  4. Apapun yg korang ckp….sarawak ttp dihati…cuma yg rasa dia bkn anak sarawak je x yakin dgn kemampuan pasuka sarawak….encang sarawak encang

Comments are closed.