FAS tubuh tiga jawatankuasa baharu untuk persediaan pasukan 2020

Persatuan Bolasepak Sarawak (FAS) telah menubuhkan tiga jawatankuasa baharu bagi musim 2020.

Jawatankuasa ini menurut FAS, adalah untuk memastikan kesemua pasukan Sarawak sama ada pasukan Liga Premier, mahupun pasukan Piala Presiden dan Belia, dapat bersedia lebih awal untuk untuk cabaran musim Liga Malaysia 2020.

Menurut kenyataan FAS, “Ahli Jawatan Kuasa pemilihan jurulatih dan pemain yang bertindak sebagai tunjang untuk memastikan setiap pasukan ditubuhkan dengan lebih sistematik bagi menggalas cabaran musim 2020.”

Dalam pada itu, tiga jawatnkuasa tersebut adalah:

Jawatan Kuasa Pemilihan Jurulatih & Pemain Skuad Liga Premier 2020 Sarawak, Jawatan Kuasa Pemilihan Jurulatih & pemain Skuad Piala Presiden Sarawak 2020, dan Jawatan Kuasa Pemilihan Jurulatih & Pemain Skuad Piala Belia 2020 Sarawak.

Jawatan Kuasa Pemilihan Jurulatih & Pemain Skuad Liga Premier 2020 Sarawak akan di pengerusikan oleh Hamzah Bin Brahim yang juga merupakan pengurus pasukan Liga Premier Sarawak FA, dan beliau akan di bantu oleh Abdul Ajis Kon Bin Abdul Ghazali yang dilantik sebagai timbalan pengurus pasukan.

Jawatan Kuasa Pemilihan Jurulatih & pemain Skuad Piala Presiden Sarawak 2020 pula akan dipengerusikan oleh Abdillah Majid dengan bantuan Philip Jabu.

Jawatan Kuasa Pemilihan Jurulatih & Pemain Skuad Piala Belia 2020 Sarawak pula akan dipengerusikan oleh Mohammad Saif Bin Jubaidi dengan bantuan Nazri Datuk Ahmad Lai. Pasukan Belia akan turut mendapat sentuhan ahli perniagaan Basil Thomas yang telah di lantik selaku Exco Bebas FAS dan Pengurus pasukan Piala belia Sarawak 2020.

error: We appreciate it if you\'d share our link instead of copying our text. Thank you.
Scroll to Top