A recent poll by SarawakCrocs revealed that some 55 percent, out of a total of 347 respondents, want Sarawak hitman, Ndumba Makeche to be retained by the Crocs for next season.

The Zambian born player is currently Sarawak’s top scorer, and he was signed by former Sarawak head coach, K Rajagobal.

The pool which asked fans to choose which among the four import players should be retained for next season saw Makeche gaining a significant lead in comparison to his team mates, namely Junior Aparecido, Gilmar Silva and Teah Dennis.

Makeche in responding to the poll results, told SarawakCrocs that he is delighted with the outcome of the poll, but stressed that football is a team effort and that he hopes to help Sarawak avoid relegation in the coming two matches.


Understandably, Teah Dennis, scored the lowest in the poll, as he was just signed last June, and is also playing in a less ‘goal scoring position’.

The poll was created by SarawakCrocs considering that Sarawak are likely to make huge changes to their team next season as the Crocs battle to survive the Liga Super this season.

Facebook Comments

DISCLAIMER: SarawakCrocs is not responsible for views and comments made by readers and followers in relation to this article. The view and comments are owned by the account owner and does not, in any way reflect what we stand for. All liabilities and risk stemming from the comments that are published are the responsibility of the account holder. Thank you. SARAWAKCROCS FANTASY PREMIER LEAGUE

39 COMMENTS

  1. Che..makeche makeche makeche makeche dhumba…oh makeche…oh makeche…oh makeche…oh makeche…oh makeche oh…oh makeche…oh makeche…oh makeche… #DiAlekLaguBujangLapok

  2. makeche, junior, teah bgs dikekalkan.. junior and teah sebab sidak regulars dlm national callup masing- masing.. as for makeche he already proved that he has the ability to score goals ( especially goal padang)..as for gilmar (secara halusnya ) not that he’s not good but our midfield really problematic this season..my hope is to get a defensive midfielder like bwele or eldstal.. mun sik boleh usha brendan gan…

  3. stay mekeche , yg lain out .. junior bgs sebab nya rajin .. ya jak.. free kick nya hanya ‘hampir’ utk score .. tapi xpnh score by free kick .. assist to low .. crik midfield yg kreatif mcm LOT ABU HASSAN (PDRM) ,, assist yg kreatif selalu nya polah..hanya pandangan ..

    #jangankecamsaya

  4. Gilamar out! Gilmar out! Gilmar out! Assalamualaikum. ..

    *Distinasi terakhir*…😪

    SETELAH NAFAS TERAKHIR
    Setelah nafas terakhir putus, mau ke manakah jasad kita ini ?
    Mau diberikan kepada siapa ?
    Adakah yang mau terima, adakah yang mau beli atau merebutnya?

    Padahal …
    Semasa hidup, kitalah tuan dan orang yang paling berkuasa di rumah mewah kita. Saat meninggal, tak ada yang setuju kita disimpan, walaupun hanya di stor di belakang rumah kita.
    Semasa hidup, tiap malam kita duduk, bersantai di ruang tamu sambil minum kopi, baca surat khabar atau menyaksikan acara TV.
    Saat meninggal, tak ada yang dapat terima, walaupun kita hanya duduk diam di sudut paling ujung, tanpa kopi/tanpa surat khabar /tanpa acara TV di ruang tamu.

    Semasa hidup, kita duduk gagah di kerusi director utama di pejabat. Saat meninggal, tak ada yang setuju kita didudukkan di kerusi mana pun di pejabat kita.
    Semasa hidup, kita boleh istirahat nyenyak sesuka hati kita di atas ranjang kamar pribadi bersama anak isteri. Saat meninggal, seisi rumah keberatan jika kita di baringkan, walaupun hanya di atas lantai kamar ini sekalipun, tepatnya kita di bawa ke rumah mayat yang tidak seindah kamar mewah kita.

    Semasa hidup, setiap bepergian kita duduk dengan bangga di kerusi belakang kereta mewah.
    Saat meninggal, tak ada yang mengizinkan kita duduk, sekalipun hanya di taruh di bonet belakang kereta.
    Walaupun kita memiliki banyak rumah, villa, condominium dan apartemen, namun kini tak ada satupun tempat yang dapat menerima kita.

    Seminggu kemudian badan ini akan membusuk. Satu-satunya tempat yang mau menerima kita adalah tanah di bumi ini, iaitu kuburan….
    Masih beranikah kita berkata dengan sombong, Ini milikku, itu kepunyaanku, ini kekuasaanku, itu hartaku, dll ?

    Renungkanlah !!!

    Orang Kaya & Orang Miskin Mengakhiri Hidupnya Sama saja, Tapi Yang Berbeza Adalah Apakah Mereka Mendapatkan Tempat yang sama Di Surga ?
    Janganlah memuji diri kerana esok hari, engkau tidak tahu apa yang akan terjadi. Sangat baik untuk direnungkan setiap hari, agar kesombongan kita berkurang.
    Semoga bermanfaat. 😔😌😔

  5. Teah, junior n makeche kekal…gilmar ganti dgn defensive midfielder player…brik peluang dgn Rodney, Shamie n Tommy more playing time…Ramesh n Ridwan blh dilepaskan…

  6. gilmar dan junior out, midfield kena cari org yg tinggi dan badan tegap seperti liridon krasniqi kedah. penyerang kena yg betul2 boleh dan bijak menjaringkan. makeche dan teah dennis atau davide grassi boleh rondeng..

    • Patutnya,midfield import swk 2 org,playmaker/versatile,attacking,finishing ada,dpt skor,defensif pun bagus jugak.skrg ni junior,defensif role,out.Gilmar,attacking,finishing tk ada…

  7. makeche & junior ok…yg lg dua tu blh lpskn sja…klw blh focus mbil pmain local yg brqualiti trtma bhgn defend…jgn main pungut smpah org ja kerja tiap musim…import 2-3 org pun ckup bh….

  8. Head coach jalil rambli gik bgus..xpun cri lh yg berkualiti..tgk team lain…Perak jak…bkn mdh coach David xbgus…sory coach David…hope fas dpt cri yg berkualiti…ye jak…

Comments are closed.