Kami telah menerima satu mesej pesanan ringkas (SMS) kelmarin yang mana mengesahkan bahawa perlawanan pasukan Sarawak FA di Stadium Negeri buat masa ini sememangnya akan diadakan pada sebelah petang.

Sumber sama mengesahkan bahawa jadual perlawanan Liga Premier 2018 menunjukkan bahawa masa perlawanan ada dimasukkan, cuma ianya tidak berapa jelas dan memerlukan  pemerhatian lebih teliti dibuat.

SarawakCrocs Fantasy Premier League 2019/20

Kami dalam pada itu telah meneliti semula jadual Liga Premier 2018, dan ternyata benar seperti yang dimaklumkan oleh sumber kami ini.

Masa perlawanan
Masa perlawanan

Dalam pada itu, kami telah bertanya sekiranya waktu perlawanan Sarawak FA akan diubah, seperti beberapa pasukan lain di Liga Malaysia yang mana akan mengubah waktu perlawanan selepas lampu limpah stadium mereka diperbaiki kepada 1,200 lux, sepeti yang ditetapkan FMLLP.

Sumber kami memaklumkan bahawa Sarawak FA sememangnya akan bermain pada sebelah petang musim ini mengikut jadual yang dikeluarkan pihak FMLLP.

Beliau walaubagaimanapun enggan memberi lebih komen berkenaan punca Sarawak FA mengubah masa perlawanan dan mengatakan bahawa “kita perlu mengikut jadual yang dikeluarkan oleh FMLLP”.

Dapatkan jersi tribal SarawakCrocs edisi 2018!
Dapatkan jersi tribal SarawakCrocs edisi 2018!

33 COMMENTS

  1. Mun mena lampu sik terang sik apa juak nak main petang tapi mun api stadium ok jak kenak sik maok main mlm jak. Sik fikir kah orang luar dari kuching nak nannga juak dah jak ari orang berkerja main. Mun main mlm sejaik jaiknya ramei juak orang pegi nangga. Tiket pun bnyk juak terjual dpt makei nampung kantong cidak FAS juak nantok cidak FAS maok fikir juak bah..

  2. Mun sidak FMLLP yg mengeluarkan arahan semua game liga perdana main ptg..knk x d polah ajak ptg sabtu senang sikit org nangga..mun dah x ada padang team masing²cancel ajak lah team ya..

  3. Sabar lah dulu munkin APA kah problem nya,kita support je dulu, jgn susah musin DPN mukin team Sarawak akan main DLM liga super, mun nagar cara pertama jueulatih bagus n player2 local pun bagus n player2 no problems libih quality player. Harap fas mengadali teams tahun took baik2 je, n klw lah tahun ni munkin d, awal liga Sarawak main ptg tgok lay keadaan klw mng2 wlau pun match ptg stadium akan penuh,n Sarawak bolih tukar kan me,stadium Sarawak libih besar n smoga team sarawak musin tok successful n munkin match akan d,adakan mlm,n team Sarawak bkn nya belum pernah match mlm,smoga lepas 4 or 5 match ptg tukar ka,mlm n stadium libih besar Sarawak stadium in shaa Allah.

Comments are closed.