Home Malaysian football Bola rasmi Liga Malaysia 2023 berharga RM579

Bola rasmi Liga Malaysia 2023 berharga RM579

Malaysian Football League (MFL) bersama dengan jenama sukan global PUMA serta rakan penajanya – ACTIVE SPORTS telah melancarkan bola rasmi bagi saingan Liga Malaysia 2023.

Menurut kenyataan media MFL, bola tersebut akan digunakan untuk perlawanan melibatkan Perlawanan Sumbangsih (Piala Sultan Haji Ahmad Shah), Liga Super, Piala Malaysia, Piala FA, MFL Challenge Cup dan Piala MFL.

Bola yang dikenali sebagai PUMA Orbita MFL 1 telah diumumkan sebagai bola rasmi bagi Liga Malaysia dengan MFL menyatakan bahawa langkah tersebut meletakkan Liga Malaysia turut mengikuti jejak langkah dua liga terkemuka dunia iaitu LaLiga di Sepanyol dan Serie A di Itali selain pertandingan EFL termasuk Sky Bet Championship, League One, League Two, Carabao Cup and Papa John’s Trophy.

PUMA Orbita MFL 1 bakal membantu setiap pemain memperagakan prestasi terbaik di atas padang seiring perkembangan sukan bola sepak yang sentiasa mengalami perubahan di pentas antarabangsa.

Bola edisi khas ini, bola rasmi Liga Malaysia 2023 dihasilkan menerusi teknologi moden di mana ia direka menerusi frekuensi tinggi untuk pengekalan bentuk yang sangat baik, ketahanan dan mengurangkan penyerapan air.

Konfigurasi 12 panel yang unik mengurangkan bilangan jahitan yang menghasilkan panel yang lebih besar untuk sambungan yang lebih baik dengan bola.

Permukaan PU bertekstur 3D 1.2mm yang disepadukan bagi tujuan aerodinamik mampu meningkatkan daya ketahanan manakala POE foam dapat meningkatkan sensitiviti, memberikan sentuhan lebih teguh serta konsistensi lantunan yang lebih baik.

Pemilihan ‘rubber bladder’ yang digunakan serta teknologi PAL (Puma Air Lock) memberikan banyak kualiti tambahan semasa bola di udara dan lantunan yang seimbang.

Logo besar PUMA juga boleh dilihat dipermukaan bola bersama dengan logo MFL.

Bola PUMA Orbita MFL 1 ini boleh didapati secara eksklusif di ACTIVE SPORTS dan kedai PUMA terpilih dengan harga RM579.

Pada musim lepas, bola rasmi bagi Liga Malaysia 2022 adalah PUMA MFL Accelerate 21.1 Pro.

Previous articleKuching City asah taring dengan Sri Pahang
Next articleJersi baharu Kuching City dilancarkan 17 Februari depan