Home Malaysian football Apa padah kitak #4

[PEMINAT] Apa padah kitak #4

Minggu ini kita melihat apakah respon peminat berkenaan senarai pemain kebangsaan, keputusan seri menentang Felda dan banyak lagi.

Tanpa membuang masa, berikut adalah komen peminat berkenaan beberapa tajuk:

1) FAM TOLAK PERMOHONAN SARAWAK UBAH JADUAL

  • John S Harry – “Pahal kalau team dr semenanjung dapat tapi kalau team swak tak boleh. fam perlu bersikap adil ini membeban pasikan swak duduk kat kl bukan murah..kalau mcm ni fam kena naikan peruntukan tahunan utk pasukan swak lebih dari pasukan lain sebab cost yg tinggi..”
  • Benjamin Yeo – “They don’t care because they don’t understand because they don’t experience it.”
  • Came Cameron – “Only lions12 request will be entertained”

2) PERTAHANAN SARAWAK HEBAT!

  • Resmond M. Peter – “Defend terbaik dlm bola sepak malaysia..akhbar media sndri mngatakan defend Sarawak paling kental…tunggu muamer salibasic sembuh dn digandingkn dgn zamri morshidi..kita tgk keupayaan serangan sarawak..defend dh ok..tengah dn sayap pn dh ok..cuma serangan masih prlu diperbaiki.”
  • Sonny Malcello – “jangan2 RA main budaya “Total Football” semua pemain boleh score kecuali goalkeeper..nasib Ronald Koeman centreback barcelona sik main dgn team sarawak? yg score di final 1992 liga Juara Eropah gol tunggal Barcelona pd final 1992..goalie England David Seman pun diperdayanya jua pd kelayakan 1994..baguslah semua player dpt score striker terlalu bergantung dgn form..”
  • Asfandyar Hj Madahal – “Gabor Gyepes…awal2 main home lwn p.pinang ya tek dh nya madah stail main nya ngan kita. Solid defender..but sometimes strike. And everytime he strike, always threaten the other side of net. Rony? Haha…fikir jak, time main dctok, asal bol main tikam area penalti lawan, sampe penyokong chanting namanya soh tikam bol masok…pun sama. Solid defender. Duak2 keta tank Sarawak..”

3) TIADA LIVE PIALA FA FELDA UNITED VS SARAWAK

  • Damhoeri Nio Joe Lan – “Penonton sik penuh stadium, sik boleh polah live. Penduduk swk brapa juta jak mun vs kelantan n jdt iya. Huhu.felda lagiklah sikda gilak mauk liat kecuali tiket free.”
  • Kejora Bintang – “Mrk hanya suka bt live time swk main kt kchg sbb crew2 tv tu ska jln2 kt kchg..peluang g bli kek lapis n ikan terubok”

4) HANYA JUNIOR DALAM SENARAI PEMAIN MALAYSIA BAWAH OKS

  • Lincoln Park – “Jkt tiada dalam senarai. Bagus gik jkt dr safiq”
  • Mohammad Shukuri – “Dah agak dah, x ke sine jwak player dipilih ya.. Xpa, simpan jak kta player kita, bgs k kejar cup dan liga super.. Ingtkn oks lain tek tp sama jwak.. Based on performance player??”
  • Mohamad Khairul Sahari – “sama jak.genggaman sama nok bunuh karier rajagobal”

Adakah komen anda terpilih? Teruskan memberi komen-komen di Facebook kami. Jikalau ianya menarik, kami akan meletaknya dalam segmen ini.

RECOMENDED LINKS: